Home » Fatade lemn » Lambriuri Techniclic – Fatade ventilate lemn

Lambriuri Techniclic – Fatade ventilate lemn

lambriuri-lemn-tehniclic
Sistemul inovator Techniclic permite montarea rapida pe verticala, utilizand un consum minim de surube si garantand o durabilitate exceptionala.
Este adecvat atat pentru constructiile noi cat si pentru renovari.

Techniclic- noul sistem pentru lambriuri, placari pereti si tavane cu prindere ascunsa
Techniclic este produs dintr-un material compozit care permite prin asamblare o durabilitate foarte buna.
Realizandu-se foarte rapid si usor, acest sistem permite economisirea timpului si a procesului  de montaj.
Lemnul(C) este fixat pe clips(B) care intra in suport-sina(A), garantand o prindere ascunsa de precizie si un rezultat perfect la fiecare utilizare.

Avantajele Sistemului Techniclic:
 Instalare de 4 ori mai repida decât a unui sistem obisnuit
 Fixare invizibila (fără șuruburi vizibile)
 Disponibil în trei lățimi
 Sistem deschis permițând ventilația
 Structura din material compozit ultra-rezistent
 Usurinta scoaterii și înlocuirii unei placi de lemn
 Placi din lemn imbinate la milimetru

Finisaj/ Intretinere

În general, necesitatea protejării lemnului cu soluţii chimice corespunzătoare depinde de specia folosită.

Pentru un finisaj natur, simpla aplicare a unei soluţii impermeabile incolore va asigura menţinerea lemnului în bune condiţii. Totuşi în acest caz, soluţia trebuie aplicată de mai multe ori în primii ani decât în cazul lemnului băiţuit sau vopsit.

Acolo unde se doreşte o exploatare de lungă durată, cu intervale de întreţinere mai lungi, precum şi un aspect superior din punct de vedere estetic, se recomandă aplicarea de baiţuri sau vopsele de exterior acrilice sau pe bază de ulei. În regiuni cu temperaturi atmosferice ridicate, sunt indicate culori deschise care absorb mai puţină căldură şi asigură astfel o protecţie sporită a lemnului.

In cazul in care lambriul nu a fost tratat cu nicio solutie chimica ( ulei, bait, etc.)  acesta se va decolora in timp ajungand la o nuanta de gri. In functie de expunere, culoarea naturala a lambriului poate persista in timp intre 1 an si 3 ani, in cazul in care nu este tratat cu solutii speciale.

Pentru tratarea cu substante chimice se vor evita solutiile care creaza o pelicula mai groasa, cum ar fi lacul de exterior, deoarece acesta in timp poate sa se cojeasca si astfel se ajunge la un aspect nedorit si greu de readus la aspectul initial al lambriului.

Noi recomandam in general  produsele profesionalepe baza de ulei speciale pentru exterior. Acestea pot fi pigmentate in diverse nuante, iar in functie de expunerea la razele UV si ploi, culoarea lambriului poate rezista intre 2 si 6 ani. Folosind acest tip de produse, intretinerea este mai usoara si se ajunge mult mai usor la aspectul initial al lambriului, doar prin aplicarea unui strat din produsul folosit. In caz contrar, dupa o expunere mai lunga la factorii atmosferici, lambriul doar se va decolora ( nu se va coji finisajul aplicat), iar neaplicarea unui alt strat va permite schimbarea culorii lambriului in tonuri de gri.
7
22


Citeste mai multe despre fatade din lemn aici:

Lambriuri din lemn masiv cu sistem clic pentru exterior și interior